top of page

KamuSözü 1 yaşında !

Merhabalar,


Geçen yıl ağustos ayında yayın hayatına başlayan KamuSözü birinci yılını doldurdu.


Sizlerin desteği ve ilgisi olmasa bir kaç ay içinde tozlanacak, unutulacak sayfalarımız, sayenizde sürekli tıklanıyor, yorumlanıyor, canlı kalıyor ve özellikle arama motorlarında 'metro','proje','tren','ulaşım' ve benzeri kelimeleri ile arama yapıldığında kendine hep ilk sıralarda ya da üst sayfalarda yer buluyor.


Sitemizin değerli yazarları ülkemizde ve dünyada işletilen veya yapımı devam eden ulaşım başta olmak üzere sağlık, kültür, eğitim, spor ve benzeri alanlarda geliştirilen pek çok projeyi hep bu sayfalarda paylaşıyor, yorumlara yanıt veriyor etkileşimleri değerlendiriyor.


Siteyi kurduğumuz günlerde 'İlk yıl içinde acaba 1000 üyeye ulaşabilir miyiz' diye kendimize sormuştuk. Geçen ay üye sayımız 1500'ü aştı. Ortalama %7'lik bir büyüme trendini yakalamış durumdayız.


Yaklaşık 700 bin kere tıklanan KamuSözü sayfalarında en çok raylı sistem başlıklarına mesaj bırakıldığını görüyoruz.


Bir yıllık zaman diliminde yoğun etkileşim alan top 10 mesajı aşağıdaki raporda bulabilirsiniz.


Mart ayında sitemize büyük bir ilgi vardı.


Seçimlerde adayların gündeme getirdikleri projeleri hep birlikte değerlendirdik, siyasetten uzak kalarak yeni fikirlerin teknik ve toplumsal yönlerini ele aldık, ülkemize, insanımıza faydasını inceledik, işlerin maliyetini ve gerçekçiliğini sorguladık.


Mart ayında 160 bin kez tıklanan sitemize 70 bin ziyaretçi oldu.



Geçtiğimiz günlerde yenileme zamanı gelen sitemizin alan adının tescil süresini uzattık, iletişim hızını ve depolama kapasitesini de en az 10 yıl yetecek düzeyde arttırdık.


Yoğun trafik çekmesi sebebiyle geçtiğimiz dönemde reklam vermek isteyen bazı firmalar oldu. Kendileriyle görüştük ama reklam içeriği kitlemize uygun olmadığı ve içimize sinmediği için kabul etmedik.


Öte yandan reklam gelirine ihtiyaç duymuyoruz,  çok masrafımız da olmuyor, ama ileride bir gün forum özelliklerine de sahip inovatif, yerli ve milli sosyal medya platformu geliştirmeyi de istiyoruz.


Bu konuda bizleri destekleyecek yayın politikamızı beğenen bir sponsor bulabilirsek firmanın reklamını da sitemizde yayınlamaktan mutluluk duyarız.


Kamusözü'ne katkıda bulunan tüm yazarlarımıza, okurlarımıza, dünyanın her köşesinden fikirleriyle bizleri aydınlatan değerli forumdaşlarımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür eder, herkese iyi bir hafta dileriz.







89 görüntüleme3 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

3 comentários


Metro Hakkında
Metro Hakkında
31 de ago.

2024 Mart ayında kayıt oldum ve Raylı Sistemler hakkında son durum bilgisi veriyorum

Curtir

emrefurkan
27 de ago.

Hayırlı olsun. Benim açımdan KamuSözü, internet ortamındaki bilgi kirliliğinden arınmış bir site olarak yer edindi. Özellikle raylı sistemler konusunda foruma giren insanlar, yazarlar tarafından verilen detaylı bilgilere ulaşabildiler. Mart ayı, hem seçim açısından hem de İstanbul özelinde 4 adet metro hattı uzatması açılışıyla akıllarda kaldı. Görünen o ki tıklanmalara kadar etki etmiş bu durum. Emeği geçen bütün yazarlara ve böyle bir ortam oluşturmanızla birlikte foruma emek gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum Ergün bey. Allah başınıza dert vermesin inşallah.

Curtir

Furkan  Yıldız
Furkan Yıldız
19 de ago.

geçen sene eylül ayında kayıt olmuştum... zaman gerçekten çok hızlı geçiyor...

Curtir
bottom of page